Bra restauranger i Stockholm

Bra restauranger i Stockholm

Bra restauranger i Stockholm

I Stockholm finns det nästan en restaurang i varje hörn. Det innebär att det är inte direkt svår att hitta något att äta om du är hungrig. Men huruvida restaurangen är bra eller inte, det är svårt att veta innan. Dock kan du med vår lista här få tips om ett antal bra ställen att käka på just nu.

Fem heta restauranger i Stockholm just nu

På Klara Norra Kyrkogata 26 finns Frantzén. Denna restaurang låg tidigare i Gamla stan men har nyligen flyttat till ett renoverat 1800-tals hus mitt i stan. På denna restaurang finns det tre våningar samt att den har tre stjärnor i Guide Michelin!

En annan bra restaurang i Stockholm är Tak. Den är belägen längs upp på hotellet At Six på Brunkebergstorg 4. Restaurangen har designats av Wingårdhs arkitekter och här finns både en restaurang, en bar, råbar samt en terrass med en helt fantastisk utsikt!

På Lilla Nygatan 21, i Frantzéns tidigare lokaler finns numera Kagges. Här serveras skandinaviska smårätter i en miljö som är mycket avslappnad. Bokning av bord bör ske, men det finns ett bar obokningsbara platser med.

En pärla bland restauranger hittar du i ett bostadsområde i Älvsjö nämligen Aloë. Du hittar här en elegant avsmakningsmeny, som är mycket prisvärd. Bakom denna restaurang står två kockar som har bred erfarenhet inom restaurangbranschen.

Om du är nyfiken på kombinationen fine dining och street food så ska du besöka Nook. Denna restaurang finns på Åsögatan 176 och har en meny med smaker från både Skandinavien och Asien.

Prisvärda restauranger i Stockholm

Om du gillar att äta ute ofta så är det inte fel att satsa på restauranger som har bra priser. Det finns en hel del som har bra koncept, god mat, härlig stämning och så klart bra priser. Bland dessa hittar vi till exempel Österlånggatan 17, som ligger på samma adress som den heter. Det är en kvarterskrog som erbjuder kontinentala rätter. En annan bra prisvärd restaurang är Bistro Rigoletto, som finns på Kungsgatan 16, i anslutning till biografen med samma namn.

Här kan du njuta av billig mat med franska smaker. För en genuin BBQ kan du bege dig till Low & Slow Smokehouse på Luntmakargatan 98. Här får du smaka på en del av Texas till bra priser. Om du är sugen på att testa mat från Peru, då ska du besöka Checa, som ligger på Ringvägen 145. Här är det genuina rätter från detta sydamerikanska land. Bland annat ceviche, men även drycker som passar, till exempel cava, pisco sour och så klart peruansk öl. Ibland kan det vara gott med en pizza. Det finns flera bra restauranger som erbjuder detta. Till exempelvis Meno Male på Kungsholmen, Giro på Sveavägen, Crispy Pizza Bistro i Vasastan och 450 Gradi på Lidingö.

Andra bra prisvärda restauranger är Bistro Rolf de Maré, Little Buddha Bar, Weidao, Austin Food Works och Mama. Du har även flera andra än de vi har skrivit om i denna lista, så se till att gå ut och äta och upptäck dina egna guldkorn.