Bra hotell i Stockholm

hotell i Stockholm

Bra hotell i Stockholm

I Stockholm, Sveriges största stad och tillika vår huvudstad, har en mängd bra hotell att välja mellan. På hotell stockholm får du tips på allt från budgetboende till lyxiga alternativ och en hel del där emellan. Dock räknar man med att så många som 60 % av alla hotell i Stockholm har en fyrstjärnig standard. Du har många hotell som dessutom tillhör någon av de stora nordiska hotellkedjorna, så som Scandic, Elite, Nordic Choice och First Hotel.

Fem av de bästa hotellen i Stockholm just nu

Lydmar hotell har en härlig utsikt mot Gamla stan och ligger invid Nationalmuseum på Blasieholmen. Rummen på detta hotell är alla inredda individuellt och i en smakfull stil. Hotellet har en restaurang med utsikt och dessutom en meny som går mot det franska och italienska köket. Inredningen på hotellet är avskalat, men klassiskt.

Pris: Från cirka 3 900 kronor.

Grand Hôtel är ett av Stockholms mest anrika hotell. Många kända gäster har bott här ända sedan det öppnade upp 1874. Hotellet ligger mitt emot Stockholms slott, så det har ett superbra läge. De har också en restaurang, som är en av Sveriges bästa!

Pris: Från cirka 3 300 kronor.

Hotel Rival var tidigare Hotel Aston, som köptes av Benny Andersson, från ABBA. Han gjorde om det till Rival och det är Sveriges första boutiquehotell. Du har 99 rum att välja mellan, samt att det även finns en bistro, tre barer och café. Hotellet ligger på Mariatorget 3.

Pris: från 2 200 kronor.

Hotel Kungsträdgården ligger i ett stenhus från 1764, men blev renoverat för ett par år sedan. Du har 94 rum att välja mellan och dessa rum har även fått bevarat en mängd äldre detaljer i sin inredning. På innergården av detta hotell finns en av Europas största kristallkronor. Hotellet ligger placerat på Västra Trädgårdsgatan 11B.

Pris: Från 1 690 kronor.

Hotell Skeppsholmen ligger placerat just på Skeppsholmen, ganska nära Moderna museet samt mitt i stan. Här finns 74 rum, i ett hus, som är från 1699! Du har även en restaurang på detta hotell samt att de även har en tennisbana.

Pris: Från cirka 2 000 kronor.

Fler hotell som rekommenderas

Självklart har Stockholm ännu fler bra hotell att välja mellan. Bland annat kan du välja Haymarket by Scandic, självklart placerat just på Hötorget. Här finns det runt 400 hotellrum att välja mellan, samt att det även finns restaurang, bar och café. Dessutom har de en bio samt ett gym. Ett annat hotell, är Hotel Diplomat, på Strandvägen eller Sheraton Hotel mitt emot stadshuset.

Ett av stans snyggaste hotell är Miss Clara Hotel, som är ett boutiquehotell från kedjan Nobis. De 93 rummen som finns på detta hotell är designade av Gert Wingårdh. Här finns även restaurang, bar, gym med mera och det är placerat på Sveavägen.

Det bästa du kan göra när du ska välja ett hotell i Stockholm är att utgå från vad det är du ska göra. Är du ute efter att kolla in sevärdheter, eller är du här på en affärsresa? Då finns det många olika alternativ att välja mellan.